top of page

ons. 14. okt.

|

Gi et bidrag til TV-Aksjonen 2020 via Nord

Gi et bidrag til TV-aksjonen 2020

På tirdag arrangerte Grønn Campus, Engage, SOB, Spark og Idé i Nord, i samarbeid med TV-aksjonen 2020, Iris Salten og By North workshopen «Idéverksted – Plast i havet». Det kom tre gode løsningsforslag ut av det kreative samarbeidet, som kan være med å løse plastproblematikken i havet. Liker du løsn

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Gi et bidrag til TV-aksjonen 2020
Gi et bidrag til TV-aksjonen 2020

Tid og sted

14. okt. 2020, 19:00 – 18. okt. 2020, 23:00

Gi et bidrag til TV-Aksjonen 2020 via Nord

Om arrangementet

Løsning 1: Emballasjemarkering En tydelig, enkel og universal merking på all emballasje, som forteller forbrukerne hvor emballasjen skal sorteres. Et produkt kan bestå av ulike materialtyper som skal sorteres ulikt og bioplast skal kastes i restavfallet og ikke i plast – som mange tror. Dette er bare noen av faktorene som gjør at avfall generelt sorteres feil. Med en slik merking økes bevisstheten rundt sortering, det blir mer resirkulering av plast i husholdningene og mindre plast havner i havet. Symbolene er i sort blekk og kan stemples på alle flater.

Løsning 2: Havfallstasjon

Avfall fra oppdrettsnæringen er vanskelig å resirkulere. En havfallstasjon illustrert på bilde, er en er en flytende container som gjør det mulig å sortere avfallet direkte der fiskeproduksjonen foregår. Containeren er en mobil modul som muliggjør avfallshåndtering for en forenklet, brukervennlig og effektiv måte.

Løsning 3: Tau-Me

‘Tau-Me’ er et sirkulært system for tau brukt i oppdrettsnæring. Løsningen består av en nytt type tau som inneholder små magneter, slik at det blir mulig å hente opp tau fra havbunn. Fiskebåter blir utstyrt med en kranløsning med et stor magnet for å får opp tau fra havbunn. Tauet sendes videre til ‘tau recycling-fabrikken’—med et pant-system og som produserer nye tau for oppdrettsnæringen.

Dele dette arrangementet

bottom of page